Am acid hialuronic în buze din Mai 2018 și vreau să vă povestesc experiența mea, încercând să acopăr toate zonele de interes pe care le are cineva care vrea să recurgă la procedura asta: preț, durere, tipuri de acid, durabilitate, etc.

Așadar, ca s-o luăm cu începutul, buzele mele, natural, sunt extrem de mici, buza de sus fiind aproape o dungă care, dacă zâmbeam, dispărea aproape de tot.

Am decis să îmi pun acid hialuronic după mult timp în care m-am gândit la asta, dar niciodată prea serios, în momentul în care am cunoscut-o pe Anca Nedelciu, medicul meu, la o petrecere. Am discutat despre procedură, s-a uitat la buzele mele și m-a programat la cabinet peste două săptămâni. Nu știam cât de rău mă va durea, dar nici nu voiam să mă gândesc la asta, mai ales dată fiind fobia mea de ace, care îmi dă cu leșin (la propriu), aproape de fiecare dată când un ac de seringă îmi străpunge pielea.

Am ajuns în cabinet, iar Anca m-a întrebat dacă facem anestezie. Nu mai făcusem niciodată și îmi era groază de ideea injecțiilor în gingii, însă mi-am dat seama că, dacă ea consideră că e nevoie, dat fiind că și ea are acid și își injectează doar cu anestezie, e musai să fac.

Așadar, după patru injecțiuțe, două sus și două jos, și după puțin răuț care mi-a venit, dar care a trecut repede, a început procedura. Am decis împreună să îmi injecteze 1ml de Juvederm ultra 3, 0.8 acum și 0.2 peste două săptămâni, pentru retuș, când buzele urmau să se dezumfle.

Procedura nu a durut deloc în mare parte, datorită anesteziei care sunt sigură că e indispensabilă (din puntul meu de vedere, fiecare avem o suportabilitate diferită la durere), pentru că în stanga jos, anestezia nu a prins total (am descoperit că acolo nu îmi prinde în general) și am simțit o mică parte din durerea injectării acidului hialuronic (atunci, și la toate procedurile ulterioare). Pot să vă spun, sincer și fără menajamente, că acidul hialuronic doare. Este o soluție vâscoasă, groasă, care doare (la fel ca orice injecție intramusculară care doar mai rău în funcție de cât de vâscoasă este). După ce Anca a terminat de injectat, mi-a masat buzele puternic, lucru pe care îl face DOAR doctorul, așa că voi nu trebuie să mai umblați la buze după ce plecați din cabinet. Oricum zona va fi sensibilă și v-ar durea, plus că riscați să mișcați acidul în buze până să apuce să se așeze și să vă treziți cu un rezultat neplăcut.

Așadar, sfatul meu este să optați pentru anestezie injectabilă. E cam musai.

Buzele mi-au fost umflate în primele zile, dezimflamându-se treptat, în decursul a două săptămâni. Am avut noroc să nu prezinte vânătăi, care sunt normale, însă am avut hematoame, niște gâlmuțe (și ele normale) care dor ceva, însă se retrag. Timp de aproximativ două săptămâni de la procedură, am folosit constant cremă de arnică (cremă, nu gel), ținând mereu buzele îmbibate cu cremă.

După trei zile am reușit să mă dau cu ruj, deși era cam dificilă partea demachitului, buzele, v-am zis, fiind foarte senzibile și umflate (plus hematoamele).

Acidul Hialuronic se resoarbe în timp, așa că nu este o procedură permanentă. Nefiind obișnuit cu substanța, corpul o va absorbi mult mai repede la început și va trebui să faceți procedura la 6 luni primele 2-3 dăți. Apoi, în funcție de cum simțiți, puteți adăuga acid la un an, un an și jumătate, doi.

Rezultatul final îl veți vedea cam după a treia procedură, pentru că durează până când acidul se așează frumos în buze, așa că nu vă așteptați la rezultate maxime din  prima injectare.

Eu, personal, mi-am mai pus 1ml de acid la 7 luni după prima injectare, iar a treia oară, mi-am injectat 0.5ml la aproape un an distanță, pentru că nu am simțit nevoia de mai mult.

Prima și a doua oară am folosit același produs, Juvederm, a treia oară, Anca recomandându-mi Teosyal Kiss.

Un ml de acid hialuronic este de 1200 lei, însă prețurile pot varia ușor în funcție de brand.

V-am atașat mult mai multe fotografii în vlog, așa că vă așteaptă să dați “Play” și să îl urmăriți

Terminând cu explicațiile tehnice, vreau să vă spun că mă bucur enorm că am decis să fac asta și că mi-am găsit medicul potrivit din prima (pentru că și ăsta e un aspect foarte important), și vă încurajez să recurgeți și voi la această procedură dacă simțiți că este nevoie.

Nu abuzați și nu vă injectați în cazul în care aveți deja buze mari, nu faceți decât să vă creați un aspect inestetic. Sunt dovada clară că acidul hialuronic se poate pune cu simț și cu măsură, cât să rezolve o problemă estetică, fără să se exagereze.

Dacă am ratat ceva, sau mai aveți întrebări, vă aștept mesajele pe Instagram.

Love!