Autorul ăsta m-a introdus în lumea cărților de dezvoltare personală. Prima carte de aceste gen citită, a fost “Cele patru legăminte”, urmată de “Arta de a iubi”. Anul acesta, am descoperit și “Al cincilea legământ” și am terminat-o în trei zile.

Din experiența mea de citit cărți ale aceluiași autor, cam pe aceleași teme, vreau să vă spun că întotdeauna p să vă fascineze cel mai mult prima carte pe care o citiți. Primul contact cu autorul. În cazul de față “Cele patru legăminte”, din care vreau să vă scriu mai jos finalul, ultima pagină, cu cele patru legăminte explicate pe scurt, în speranța de a vă trezi puțin interesul.

Și credeți-mă, nimic nu se compară cu o carte de dezvoltare personală bună.

 

 

Cele patru legăminte:

 

1. FII IMPECABIL ÎN TOT CEEA CE SPUI
Nu rostiți decât adevărul. Nu afirmați decât ceea ce gândiți cu adevărat. Nu folosiți cuvintele pentru a jigni sau pentru a bârfi, lucru valabil inclusiv pentru voi. Aplicați puterea cuvântului în sensul adevărului și al iubirii.

2. NU LUA NIMIC LA MODUL PERSONAL
Nimic din ceea ce fac alții nu are vreo legătură cu voi. Tot ce afirmă și tot ce fac ei este proiecția propriei lor realități, a propriului lor vis. Dacă deveniți imuni la opiniile și la acțiunile celor din jur, nu veți mai fi victimele unei suferințe inutile.

3. NU FACEȚI PRESUPUNERI INUTILE
Căutați în voi curajul de a pune întrebări și de a exprima ceea ce doriți cu adevărat. Comunicați cu cei din jur cât mai clar cu putință, evitând astfel neînțelegerile, tristețea și dramele inutile. Acest legământ este suficient pentru a vă transforma radical viața.

4. FACEȚI ÎNTOTDEAUNA TOT CE VĂ STĂ ÎN PUTERI
Nu uitați însă că eficiența noastră maximă se schimbă de la o clipă la alta, la fel cum starea organismului diferă atunci când acesta este sănătos de momentul când este bolnav. Indiferent de circumstanțe, faceți tot ce vă stă în puteri. Veți evita astfel auto-judecarea, criticile și regretele inutile.