Dacă tot am făcut un articol în care v-am povestit cum mi-am distrus părul, astăzi vă spun cum am reușit să îl readuc pe linia de plutire.
În primul rând, nu îmi mai usuc părul cu feonul de mai bine de trei ani. Îl țin foarte puțin în prosop fără să îl frec cu acesta înainte de a-l pune pe cap, iar apoi îl las pe spate, să se usuce singur. Doi la mână, evit să îl ondulez prea des. Cel mai des ar fi o dată pe săptămână, dar rar se întâmplă ca două săptămâni la rând să folosesc ondulatorul. Fiind drept, de placă nu se pune problema decât în cazurile excepționale în care nu se așează deloc în starea lui naturală.
Pentru a-mi regenera părul, am apelat la măștile de păr preparate acasă, pe bază de ulei de cocos, combinând-ul cu ulei de ricin, de măsline, miere, ou, suc de lămâie sau avocado. Combin un ingredient sau două din cele de mai sus cu uleiul cald de cocos (pentru că el este tare, se depozitează în frigider și trece în stare lichidă când îl încălziți). Aplic masca pe lungimea firului de păr, insistând pe vârfuri și evitând rădăcina, îl prind într-un coc înalt și folosesc o pungă pe care o leg la spate pentru a-mi păstra părul cald cât mai mult timp. Pun un prosop turban peste pungă, un alt prosop pe pernă și dorm așa, lăsând masca să acționeze peste noapte.
Dimineața, spăl părul și îi aplic balsamul obișnuit (folosesc un șampon și un balsam de la Kallos, cu Keratină).
Am folosit astfel de măști săptămânal, până când părul s-a refăcut. Bineînțeles că, anterior, am tuns vârfurile arse care nu mai puteau fi reparate. Tot ce vă povestesc aici, referitor la regenerarea după distrugerea cu șampon uscat în exces, s-a întâmplat acum destul de mult timp (dată fiind și diferența mare dintre momentul în care filmez și momentul postării). Am filmat vlogul în primăvara lui 2020, iar la final de Octombrie, anul trecut, am tuns părul până la umeri și am făcut un tratament cu keratină pentru a-l regenera total (a fost același tratament ca și cel de îndreptare cu keratină, însă părul nu a fost întins cu placa în timp ce avea produsul în el, astfel încât tratamentul a avut doar rol de hidratare profundă a firului de păr). Total-total, doar prin foarfecă scăpăm de vârfurile care au apucat să se despice. Uleiurile doar ne ajută să ameliorăm stricăciunile deja produse și să hidratăm firul. De reparat 100% nu prea se mai poate odată ce s-a despicat. So take care of it.
Ca să revenim la măștile pe care le puteți aplica acasă pentru a menține o hidratare optimă a părului, dezavantanul uleiului de cocos (nu știu dacă și al altor uleiuri) este faptul că decolorează părul vopsit, așadar, după ce părul își revine, o răresc cu măștile, făcând câte una o dată pe lună, sau chiar mai rar.
În februarie 2019 (acum doi ani și ceva, că tot vorbeam mai sus), momentul critic al parului meu, am întrebat într-un story pe Instagram, ce îmi recomandă oamenii pentru problema mea. Am primit numeroase răspunsuri și am salvat câteva pe care vi le las mai jos.
Kisses! 🖤
Leave A Comment