Extrem de bune pentru micul dejun atunci când nu suntem pe grabă, clatituțele astea mici (pentru că sunt de dimensiunea unei palme dar fără degete) trebuiesc încercate măcar o dată.

Avem nevoie de:

  • o banană
  • fulgi de cocos
  • două ouă
  • orice alt fruct proaspăt (eu am folosit astăzi afine)
  • unt

 

Batem ouăle cu o furculița, pisăm banana într-un bol separat astfel încât să aibă consistența unei paste și amestecăm cu oul până se omogenizează compoziția. Adăugăm apoi fulgi de cocos (nu știu să vă spun o cantitate, mereu pun din ochi; cât să se închege cât de cât). Adăugăm și fructele tăiate în bucățele mici sau strivite cu o furculiță.

Punem puțin unt în tigaie iar când acesta se încinge punem câte o lingură de compoziție astfel încât să obținem clătite cât de cât rotunde. Le prăjim pe ambele părți, le așezam într-un turnuleț drăguț peste care punem miere sau sirop de arțar și câteva fructe and that’s all!