Ați conștientizat vreodată momentul în care v-a venit o idee care v-a schimbat, ulterior, viața?

Eu am foarte clar în minte momentul în care s-a strecurat în mine ideea de a face asta. Nu știam cu ce se mănâncă, nu știam nici ce presupune până la capăt, dar sentimentul că ideea, în sine, este ceva mare pentru mine, a fost foarte clar. Am o intuiție care uneori mă sperie și pe mine și simt anumite idei într-un fel pe care nu vi-l pot explica.

Aveam un prieten care asta făcea. Era graphic designer. Lucra pe o platformă pe care am încercat și eu să activez o perioadă (ajung și la partea asta din poveste). Eram într-o noapte la un eveniment. Știu și cum eram îmbrăcată. Afară, pe terasa restaurantului, Octombrie 2017. Ideea a venit brusc, fără să o alimentez cu vreo discuție în prealabil. I-am dat mesaj prietenului respectiv și l-am întrebat: “Crezi că pot face și eu treaba asta pe care o faci tu?” “Da, de ce să nu poți?”. Următoarea săptămână mi-am instalat Photoshop-ul și am început să învăț bazele cu tutoriale de pe YouTube. Habar n-aveam de vreun buton măcar. Mi se părea că o să dureze o veșnicie până o să iasă ceva din mâinile mele. Apoi, treptat, după ce am asimilat informațiile de bază, am început să încerc imitarea unor sample-uri ca mai apoi să creez singură design-uri. Câteva luni bune, aproape de un an, am stat doar pe ideeea de flyere pentru online, deci nimic ce include print. Am învățat și puțin Cinema 4D pentru text și în Septembrie 2018 mi-am deschis contul pe Fiverr, platforma despre care v-am spus mai sus.

In Octombrie am avut primul client, un chinezoi, music coach, care cred că a vrut vreo 20 revizii (“Vreau textul mai pe mijloc.”, “Dar parcă merge mai în stânga.”, “Fă-mi litera aia mai nu știu cum.”, “Ba fă-l înapoi cum era la început că parcă era mai bine cum ai zis tu.” etc. – that kind of client. Mai era și primul…). Lucrurile pe Fiverr nu s-au mișcat așa cum mi-aș fi dorit, dat fiind faptul că eram un utilizator nou, fără recenzii, clasat cu primul și deci cel mai mic grad, ș.a.

Am cochetat apoi cu ideea de Olr. Design, nume care a venit natural, ca o extensie a brandului Alexandra Olr. Apoi m-am decis să mă angajez pentru a-mi face o minimă experiență, dat fiind faptul că eu nu mai lucrasem în domeniu, nu mă lovisem de multe lucruri și nu aveam cum să pornesc cu propria afacere cu cât mai puține greșeli, fără să știu puțin din dedesubturile altor afaceri în domenii care îl vizează pe al meu, dacă nu reușeam să mă angajez fix în ceea ce voiam eu să dezvolt ulterior la Olr. Design.

Ulterior s-a întâmplat un curs acreditat de graphic design și, mai apoi, primul contact cu universul educației antreprenoriale, iar de aici mai departe, treptele spre obicetivul viziunii mele sunt tot mai palpabile.

Povestea, mai pe larg, v-am spus-o în video-ul de mai sus, iar continuarea, despre ce a urmat după tot ce v-am povestit astăzi, vă așteaptă peste două săptămâni, în următorul articol.

P.S.: V-am lăsat mai jos piesa care pe mine mă ridică de câte ori am impresia că lucrurile nu se mișcă în viața mea profesională. Este piesa pe care am plâns, m-am ridicat, m-am bucurat.

P.S.S.: Ați conștientizat vreodată momentul în care v-a venit o idee care v-a schimbat, ulterior, viața?