În sfârșit, turul apartamentului nostru este online și gata de vizionat!

De la ce am pornit și unde am ajuns cu amenajarea apartamentului nostru, am adunat in a “Story of a home”. A fost o călătorie lungă. Am luat apartamentul de la un nene chinez în vârstă, care s-a mutat la fiica lui în America, pe undeva. A trebuit să îl aducem la zero și mai apoi să începem să îl “construim”. Toți pereții au trebuit refăcuți, toate instalațiile de asemenea și câte și mai câte.

Nu am apelat la niciun designer. Am făcut totul așa cum am simțit și fiecare detaliu gândit în parte de noi a fost atât de bine pus la punct dinainte, încât nu am avut senzația că ne-am mutat într-o casă străină. L-am simțit acasă de la început, pentru că îl avusesem amandoi în minte atâta timp și am participat activ la tot ce a însemnat realizarea apartamentului. Am avut doar puțină inspirație din Pinterest cu biroul meu și oglinda de machiaj prinse de riflaj, modelul mobilei de pe peretele cu televizorul din living și ideea în sine a băii (ideea de jungă). Combinațiile de culori și restul au venit pur și simplu sau în momentul în care a trebuit să alegem diverse materiale din anumite cataloage (lemnn, pardoseli, culori de lavabil etc.).

Noi ne-am mutat în Mai, pe 13, după ce l-am cumpărat în Noiembrie, pe 1, anul trecut. În intervalul în care s-a muncit la el au fost sărbătorile de iarnă și Paștele, perioade ce au încetinit procesul. Abia acum, însă, după alte trei luni de când ne-am mutat, totul este gata.

Am așteptat foarte mult după mici detalii rezolvabile de diverși oameni și a durat destul de mult. Am terminat cu totul cu câteva zile înainte să filmez, iar, dacă stăm bine să ne gândim, mai avem ici-colo mici (dar mici) lucruri de pus la punct, insesizabile în filmări, așadar a “mers și așa”.

Fără alte comentatii, iată, în sfârșit, turul apartamentului nostru!

Mobila este făcută în mare parte pe comandă, de o firmă locală, iar mobilierul și obiectele decorative sunt luate din diverse locuri.

De corpurile de iluminat s-a ocupat soțul meu, care, de altfel, lucrează în domeniu, așadar nu vă ajută să vă scriu ce și de unde este, fiind achiziționate direct de la producători.

În rest, începând cu living-ul și făcând rapid o listă, canapeaua este de la mobilier1.ro, fotoliul scoică din Homelux, scaunul meu de birou și masa de cafea de pe homewish.ro, tablourile de pe posterstore.ro, plantele (un bonsai și o Dracena) de pe agava.ro.

Patul nostru este de la Casa Eduard.

Pe terasă, canapelele și măsuța sunt din outlet-ul celor de la Mobexpert, pernele, păturicile, felinarul din lemn și clopoțelul de vânt din cocos și tuburi de bambus sunt toate din Jumbo, tabloul din lemn în straturi cu lotus este de pe lemnindar.ro, decorațiunea din sfori, de la Sinsay, iar plantele din jardinieră, artificiale de data aceasta, sunt Ikea.

În baie, chiuveta din piatră de râu scobită este Vivre, oglinda din lemn de bambus și piele este scandishop.ro, covorașele, care nu cred că se văd în filmare, sunt din Jysk, iar figurinele cu cei trei Buddha din lut sunt din Homelux.

Camera buburuzei este detaliată într-un articol și un vlog dedicate lucrurilor cumpărate pentru ea, așadar, o omitem de data aceasta.

În bucătărie, masa este Ikea, iar scaunele sunt Homelux. Auriul picioarelor nu era la început. Le-am vopsit ulterior.

Ușile de interior sunt toate Porta, iar cea pentru dressing este făcută de cei ce ne-au făcut mobila, “în colaborare” cu sistem de glisare din Leroy Merlin.

Perdelele și draperiile sunt făcute la cei de la Texturra din Ploiești, iar pardoselile (mochetele din dormitoare și dressing și lvt-ul din living și hol) și cei doi pereți din bucătărie (cel gri de la mobilă și cel auriu, de lângă masă) unde, surpriză, am folosit tot un tip de pardoseli, sunt de la Bauflooring. Gresia din baie este Brico Dépôt, iar cea de pe terasă și cea din bucătărie, Dedeman.

Electrocasnicele sunt, majoritatea, luate de pe altex.ro, dar nu stau să le înșir într-o listă. Mașina de spălat rufe și cea de spălat vase sunt încastrate în mobila din bucătărie, iar mașina de spălat vase, care nu era în plan la început, a fost una dintre cele mai bune decizii. La fel și aspiratorul roboțel. Ah, și noul nostru obicei de a comanda cumpărăturile prin Bringo. Time savers!

În mare, am cam menționat tot ce se vede. Ce nu se vede, în dulapurile din bucătărie, este vesela și paharele cu fund dublu, din sticlă borosilicată, pe care aș vrea să le menționez, sunt Vivre, iar setul de tacâmuri aurii cu negru sunt de pe AliExpress.

Cred că am bifat tot ce aveam de bifat. Pentru întrebări suplimentare, nu ezitați să îmi scrieți. La fel și lui Emilian, pentru corpurile de iluminat. 😀