Trecem la nivelul următor și lăsăm puțin cărțile de dezvoltare personală deoparte, pentru că vreau să vă arăt astăzi o altă zonă în care ne putem dezvolta (și în care ar fi extrem de benefic să o facem): educația financiară.

Dintotdeauna am avut convingerea că un job clasic de 8 ore pe zi care să îmi aducă un salariu fix și o “siguranță” nu e pentru mine. Am stat neangajată până la 25 ani și doar schimbarea perspectivei m-a făcut să mă angajez. Ai mei insistau să merg oriunde numai să am asigurată sănătatea prin contractul de muncă, să am posibilitatea să iau un credit ca să îmi cumpăr o casă și să îmi meargă vechimea pentru pensie. Nu îi condamn pentru mentalitatea asta, pentru că marea majoritate gândește așa, pentru simplul motiv că nu cred că se poate și altfel.

Mindset-ul de business, pentru că mindest-ul face, de fapt, diferența, este cu totul diferit. Opus, chiar. Dar nu o să intru acum în detalii pentru că doar citind, făcând cursuri și ascultând sau purtând discuții cu oameni educați în aria asta, doar fiind real interesați și deschiși în a vă da peste cap percepția față de ceea ce ați fost învățați până acum, doar așa o să puteți intra în universul ăsta complex care nu are nicio legătură cu felul în care societatea ne educă să trăim.

Bun, cert e că noi nu tindem spre siguranța clasică, ci spre independență financiară.

După cum v-am spus, nu rezonam cu ideea angajatului, ci voiam să îmi cresc propria afacere. Ceea ce nu aveam eu, însă, înainte să încep să învăț despre asta, era mindset-ul despre care am amintit mai sus. Știam ce vreau, dar nu și cum să ajung acolo (ideea de bază este că atunci când am decis să mă angajez, a fost pentru a-mi face experiența, a acumula cunoștințele necesare și a cunoaște oamenii potriviți pentru a-mi crește mie business-ul, în definitiv. Nu pentru a avea o carte de muncă, un venit lunar constant – care te plafonează, dacă mă întrebați pe mine – o pensie asigurată și “șansa” de a-mi lua un credit pe 30 ani. Nu sunt adepta zonei de confort).

Primul meu contact cu lumea asta a fost prin Emilian, care avea la activ multe cărți, webinarii, audio book-uri și o experiență de câțiva ani înaintea mea. Primul webinar pe care l-am văzut, însă, un webinar susținut de Lorand, m-a fascinat și mi-a deschis mintea atât de tare încât Emilian a decis să investească într-un abonament premium pe Upriserz, o platformă online de choaching în sfera de business despre care o să vă povestesc în următorul articol. Ideea e că în prima săptămână am stat pe platformă și cinci ore pe zi. Eram ca un burete și dacă ați simțit vreodată setea de cunoaștere în orice domeniu, înțelegeți la ce mă refer.

În paralel, bineînțeles că i-am atacat și biblioteca, iar cele trei cărți pe care vi le prezint astăzi în video-ul de mai sus sunt primele citite în domeniu.

Dați un play up there pentru că da, vi le recomand cu tot dragul!