Guys, reluând șirul poveștii, a treia zi a vacanței noastre am petrecut-o la Veneția, în prima zi a carnavalului anual.

Am parcat mașina într-una dintre parcările imense de la periferie, unde se plătește o taxă de parcare minimă de 26€ pentru 24h de parcare.

La începutul zilei, Veneția a fost destul de liniștită, cu destul de puțină lume, noi reușind să ne bucurăm de tot ce reprezintă ea, fără extrem de multă agitație în jur. Veneția este orașul meu preferat, din tot ce am vizitat până acum, și mi-am dorit mult să îl revăd (am mai fost acolo în 2012, cu școala).

Am vizitat turnul din piața San Marco, de unde am văzut toată Veneția, am dat de mâncare la porumbei, ne-am plimbat pe toate straduțele și am avut noroc (ca pe toată perioada vacanței, de altfel), de o vreme superbă, fără nici măcar un nor pe cer, în timp ce în țară dădea prima și singura zăpadă din iarna asta.

Peste tot erau turiști cu măști, oameni cotumați și copii îmbrăcați care mai de care mai amuzanți.

Nu a fost una dintre zilele în care să prindem o paradă a măștilor pe străzile din Veneția sau în piață, din păcate, dar seara, am văzut parada cu gondole pe apă, care s-a ținut pe unul dintre canale, între două poduri, deci, pe o suprafață destul de mică, astfel încât am avut parte de niște peripeții până să ajungem pe malul canalului (am crezut inițial că vom pleca spre hotel fără să ne bucurăm de nimic din Carnaval, fiind acolo, dar ratând singura activitate legată de el din ziua aceea – vedeți în vlog la ce mă refer)

Am ajuns înapoi la cazare destul de târziu, după un drum de două ore, iar a doua zi, înainte să plecăm spre aeroport, am mai dat o fugă prin centrul Bologniei, să vedem pe zi ce văzusem în prima zi, pe întuneric.

La aeroport, în București, ne-a așteptat Matei, care a văzut două avioane, și am ajuns acasă obosiți tare după trei zile de alergătură, dar reîncărcați psihic și cu amintiri noi adăugate în povestea noastră.