Pentru că s-au închis sălile și este imperios necesar să evităm locurile aglomerate, cel mai sănătos lucru este să ne adaptăm situației și să găsim soluții practice pentru a înlocui activitățile cu care eram obișnuiți.

Așadar, am descoperit câteva locuri ferite de lume și am mutat antrenamentele din sală, afară.

M-am hotărât să profit de ocazie pentru a încerca să dezvolt și partea de cardio de care nu m-am ocupat niciodată serios.

Mi-am umplut geanta cu lucrurile necesare și am dat drumul la treabă. V-am filmat antrenentele de săptămâna asta ca să vă dau câteva idei de exerciții pe care le puteți introduce într-un antrenament outdoor.

Trebuie să găsim alternative pentru a ne menține stilul de viață sănătos, iar dacă situația ne-o va cere, vom muta antrenamentele acasă, ceea ce cred că vom face în curând, (95% dintre exercițiile prezente în vlogul de față, pot fi făcute la fel de bine și acasă) însă săptămâna asta, am cautat locuri izolate, fără oameni, în care să ne continuăm rutina sportivă.

Am încercat să nu punem mână pe nimic înafară de accesoriile pe care le-am adus de acasă și pe care le-am dezinfectat după fiecare antrenament, să ne dezinfectăm mâinile frecvent în timpul antrenamentelor și să ne hidratăm. Așadar, aveți grijă să nu puneți mână la gură sau la nas în timpul antrenamentului și luați cu voi în geantă și un dezinfectant.

Sunt multe exerciții pe care le puteți face înafara sălii de antrenament. Perioada asta, Dechatlon face livrări gratuite la orice comandă și câteva benzi elastice, o pereche de gantere, niște săculeți pentru încheieturi și un izopren, vă sunt suficiente. Bineînțeles că puteți fi inventivi și să înlocuiți toate acestea cu sticle cu apă, săculeți cu nisip confecționați de voi, etc., însă depinde de nivelul vostru la care erați în sală. Dacă lucrați cu greutăți destul de mari, nu vă vor ajuta soluțiile alternative prea mult.

Putem, de asemenea, să lucram cu greutatea propriului corp, să ne folosim prin casă de scaune (pentru triceps, sau scăunele mici pe post de stepper), sau de orice altceva ne poate servi antrenamentului. Fiți inventivi!

Nu uitați că, perioada asta, neieșind, consumăm mult mai puțin, așa că trebuie să avem grijă mare la alimentație. Chiar dacă ne vine să ne ducem în plimbare până la frigider sau la dulapul cu dulciuri, să nu lăsăm situația să ne schimbe total stilul de viață. Adaptare. Ăsta este cuvântul cheie în perioada asta. Găsiți alternative sănătoase!

Mai jos, vă las toate obiectele pe care le iau cu mine în geanta de antrenament, cu fotografii și prețuri. Absolut toate sunt de la Dechatlon.

Spor și aveți grijă de voi!

Stați izolați cât de mult puteți și, dacă ieșiți, încercați să evitați contactul cu alți oameni.

E nevoie de contribuția fiecăruia în parte pentru a trece peste ceea ce trăim acum.