V-am mai spus că improvizez mult în bucătărie, iar rețeta de pizza de azi este una dintre acele improvizații care a avut norocul să fie și filmată, din inspirație se moment. Și numai bine s-a nimerit, pentru că e nebunie!
Blatul l-am scos de la congelator, fiind ultimul mohican rămas de când am făcut blatul mare, împărțit în 6, din vlog-ul anterior cu pizza. În video nu am mai repetat rețeta de blat, însă v-o las aici, transcrisă din articolul cu rețetele de pizza cu ton și pizza cu brânză (click here for the article):
“Pentru blat:
- 1 Kg făină integrală
- două lingurițe cu vârf de sare de Hymalaia (aproximativ 20g)
- un pachețel de drojdie proaspătă
- 60ml ulei de măsline
- 600ml apă caldă, la temperatura corpului
- opțional, puteți pune și 30g zahăr* – eu l-am sărit – nu știu dacă merge și brun, deși eu brun aș pune dacă aș pune
Se amestecă apa călduță cu uleiul și cu drojdia până se omogenizează cât de cât amestecul, după care adăugăm compoziția nou creată peste ingredientele uscate (făină + sare).
Amestecăm totul, frământăm cât de bine putem și lăsăm aluatul la dospit o oră.
Apoi îl împărțim în șase bile egale, păstrăm pe masa de lucru câte avem nevoie acum (în cazul de față două), iar pe celelalte le lăsăm la răcit după care le punem în folie alimentară și le băgăm la congelator.”
Să vă notez repede și ingredientele pentru topping:
- puțin unt topit
- căței de usturoi
- sos de roșii
- piri-piri, oregano, rozmarin
- brânză maturată rasă
- baby spinach proaspăt
- somon proaspăt
- mozzarella
Și ca să continuăm cu modelul de preparare, de data aceasta am pus un “primer” de unt topit cu usturoi dat pe răzătoare și un strat ulterior de sos de roșii cu piri-piri, oregano (nu busuioc, cum am zis în vlog) și rozmarin.
Apoi an adăugat stratificat brânza maturată, baby spanacul proaspăt, somonul tăiat fâșii și o bilă de mozzarella porționată în felii destul de groase.
La cuptorul preîncălzit la 240° pe o tavă de pizza, timp de 10 minute și gata masa!
Când am scos-o din cuptor am zis că n-are cum să arate în halul ăla de bine… Iar mirosul… Și gustul… Am apă în gură când scriu asta.
Hope you’ll try this one!
Much love!
Leave A Comment