Pe lângă antrenamente, alimentație și odihnă, suplimentele au un rol foarte important în ceea ce privește evoluția în fitness (indiferent despre ce nivel vorbim).

Noi luăm în fiecare zi vitamina C, D, Omega3 (de la Protein Buzz în general), Aminoacizi (Gaspari) și shake-ul proteic de dinainte sau/și după antrenament (Genius/Protein Buzz), în care mai adăugăm creatină și glutamină (Scitec Nutrition – pe lângă o banană, ovăz și lapte de soia/fistic/migdale/nuci/etc.).

Slăbiciunea mea mare este batonul proteic de la Nutrend cu fistic, însă încerc să mă abțin cât pot atunci când ies din sală să nu cumpăr zilnic unul. Mai folosim siropurile dulci de la GymBeam pentru ovăzul de dimineață sau pentru clătite (preferatele noastre sunt cel de ciocolată și cel de caramel sărat).

În rest, sunt perioade în care facem câte o cură de Animal Pak sau Flex, depinde ce simțim că avem nevoie (eu am probleme cu articulațiile și câteodată simt că trebuie să fac ceva în legătură cu asta).

Eu, personal, am mai făcut, de curând, o cură cu suplimente de la MyProtein, mulate pe nevoile mele: Sulfat de glucozamină (pentru cartilaje), Omega 3-6-9 (în special pentru menținerea colesterolului la nivel ok în sânge și pentru creier – ajută și inima), Capsule de Turmeric & BioPerine (creier & articulații), Extract de ceai verde (concentrare & energie) și un complex de multivitamine special conceput pentru femei, ce conține substanțele de care avem, de multe ori, deficit („Active Woman” – principalul complex de vitamine pentru femei, cuprinzând D, E, B5 și calciu).

În general nu folosim doar o anumită gamă de produse, după cum ați văzut mai sus.  Am cumpărat, de-a lungul timpului, produse de la MyProtein, Protein Buzz, Scitec Nutrition, Gaspari Nutrition, Genius Nutrition, Gym Beam, Nutrend, Animal Pak și cam atât momentan.

Dacă vom mai lua în timp altceva, vă fac un update. 🙂

#staymotivated | #stayfocused |#makeyourselfproud