Dacă tot am lăsat liber la zahăr în Decembrie, zic să revenim la sentimente mai bune și să gătim ceva mai “serios”. Au rău doar niște ciocolată amăruie. În rest, totul e healthy!

Pentru brioșele aste bune bune și fără prostii multe în ele, avem nevoie de:

▪️două banane
▪️un ou
▪️50g unt topit
▪️trei linguri de zahăr
▪️un sfert de cană de lapte vegetal
▪️esență de mentă
▪️o cană și jumătate de făină integrală
▪️o cupă de proteină de ciocolată
▪️o linguriță de praf de copt
▪️1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
▪️1/4 linguriță sare de Himalaya
▪️două ciocolate amărui

Rețeta e simplă: bananele  se bagă la cuptor pe hârtie de copt, 15-20 min la 150°, după care le băgăm în blender cu oul, untul topit, zahărul, laptele și esența de mentă și se mixează până se omogenizează amestecul.
Separat, punem într-un bol, cu sita, făina integrală, cupa de proteină, praful de copt, bicarbonatul și sarea, le amestecăm și turnăm peste ele amestecul din blender, amestecând bine. Punem 3/4 ciocolată mărunțită bine cu cuțitul în compoziție și gata aluatul de brioșe.
Ungem cu unt tava de brioșe și punem câte o lingură plină de compoziție ăn fiecare formă, după care băgăm tava la cuptorul preîncălzit la 180°, pentru 20-25 minute (verificăm cu scobitoarea dacă s-au comp brioșele).
Topim restul de ciocolată cu puțin unt la cuptorul cu microunde sau o topim pe foc sau la aburi, și cu coada de la o lingură mai groasă și rotundă, gaurim brioșele și turnăm ciocolată umplând fiecare gaură. Dacă nu aveți cu ce găuri brioșele, puteți improviza… cum am făcut și noi, de altfel.
Teoretic, se lasă la răcit o oră, pentru a se întări ciocolata, dar sigur nu avem răbdare de așa ceva.

Și, deci, iată încă o rețetă de ceva dulce, cu foarte puțin zahăr, și cu proteină, pe de-asupra.