Facem cartofi dulci la cuptor foarte des, și de cele mai multe ori adăugăm și un sos pesto lângă, iar dacă încă nu credeți că mâncarea sănătoasă e delicioasă, luați de-aici!

Tăiem cartofii și îi amestecăm cu un sos făcut din unt topit, câțiva căței de usturoi dați pe răzătoare, sos se soia și condimente (sare de Himalaya, rozmarin, busuioc, oregano). Merg făcuți și cu tot cu coajă dacă îi spălați bine înainte.

Băgăm cartofii la cuptor, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, cam la 180°, până intră furculița ușor în ei. Pot fi lăsați și mai mult, dacă îi vreți ușor arși și puteți încinge cuptorul chiar până la 220° dacă îi vreți gata mai repede. Dar grijă să nu se carbonizeze. Am pățit-o.

Separat, punem pe foc sosul pesto împreună cu smântână de gătit și îl lăsăm la foc mediu, amestecând constant, până când sosul se îngroașă ușor (trebuie neapărat să îl lăsați să dea în clocot).

Cam gata! Este una dintre combinațiile noastre preferate și o gătim foarte foarte des, cu diverse tipuri de carne la cuptor sau la grill lângă.

Enjoy! O să vă îndrăgostiți de ea sigur!