Bineînțeles că putem face totul mult mai rapid punând într-un wok conținutul unei pungi de Paella congelată, însă, dacă vreți să o faceți voi singuri acasă, va las rețeta mai jos.

Avem nevoie de:

  • un ardei gras roșu
  • cocktail de fructe de mare congelate (500g)
  • piept de pui (250g)
  • orez (de preferat cu bob rotund – dacă gășiți orez special pentru paella, cu atât mai bine – 250g)
  • mazăre congelată (păstăi, boabe, ori una ori alta ori împreună – 200g)
  • o roșie tocată mărunt
  • un cățel de usturoi
  • o cană de supă de legume (de câte ori fierb mai multe legume nu arunc apa în care au fiert ci o pun în pungi speciale pentru gheață pe care le bag la congelator pentru a putea folosi supa ori de câte ori am nevoie)
  • ulei de măsline
  • o linguriță de boia dulce
  • o jumătate de linguriță de șofran
  • sare, piper

Cantitățile ingredientelor sunt aproximative, ca să aveți o idee de “cam cât”. Eu pun din ochi.

Sofranul îl punem înainte să ne apucăm de gătit în aproximativ 100 ml apă rece, amestecăm și îl lăsăm de-oparte.

Într-un wok punem două-trei linguri de ulei de măsline și cățelul de usturoi răzuit pe care îl lăsăm pe foc amestecând aproximativ un minut. Adăugăm pieptul de pui tăiat cubulețe. După ce carnea se albește pe toate părțile adăugăm ardeiul gras în felii subțiri, presăram peste puțină sare și lingurița de boia dulce și gătim compoziția până când ardeiul se înmoaie. Adăugăm apoi și roșia tăiată mărunt și ținem totul pe foc amestecând pentru cinci minute. Adăugăm apoi orezul, amestecăm și gătim totul câteva minute după care punem sofranul (cu tot cu apa în care l-am pus la început), supa de legume și 200 ml apă.  Amestecăm și lăsăm totul să fiarbă pentru aproximativ 10-15 minute (amestecați din când în când pentru a nu se lipi). Adăugăm apoi mazărea, și fructele de mare, amestecăm și lăsăm totul să se gătească până când lichidul se absoarbe aproape în totalitate (aproximativ 10 minute).

La final, după ce o luăm de pe foc, putem adăuga opțional pătrunjel și gata!