Improvizez mult în bucătărie, iar de multe ori mă surprind și pe mine și îmi dau seama ce bună sunt la casa omului și cât de norocos este Emilian (glumesc)! Și ce mă bucur atunci când am inspirația să iau aparatul cu mine în bucătărie și să filmez procesul! Știți câte vloguri de “Healthy Plates” am pregătite? 🤍

Rețeta de astăzi este una din categoria celor improvizate pe moment, filmate, trecute în agendă pe lista de “to do again” și ulterior, bineînțeles, repetate.
Avem paste constant în casă, așa că e vital să găsesc mereu tot felul de combinații pentru topping (pentru mine, cel puțin, neplăcându-mi să mănânc același lucru iar și iar și iar).
Așadar, începând cu ingredientele, acestea sunt:
  • paste integrale
  • varză de Bruxelles
  • broccoli
  • brânză maturată
  • Gran Cucina
  • 2-3-10 căței de usturoi (noi mâncăm muuult usturoi)
  • un vârf de cuțit de unt
  • condimente la alegere
Rețeta este super simplă și rapidă.
Se fierb întâi pastele integrale.
Separat se fierbe broccoli-ul și varza de Bruxelles (cantitățile la toate ingredientele le alegeți voi, după preferințe). Lăsăm legumele la răcit, după care le tăiem în bucățele mai mici. Într-un wok punem un vârf de cuțit de unt și usturoiul dat pe răzătoare. După aproximativ un minut adăugăm legumele mărunțite mai devreme (o varză de Bruxelles am tăiat-o în patru, ca să aveți un reper de cât de mici sunt bucățelele). Amestecăm nebunia și turnăm peste Gran Cucina (pe care nu o mai recomand acum, la 2 ani de la filmarea rețetei – înlocuiți cu smântână de gătit), la fel, în cantitatea dorită de voi (ăsta este singurul element nesănătos din toată combinația). Amestecăm din nou până se omogenizează tot ce este în wok și punem brânza maturată rasă plus condimentele. La final, după ce mai lăsăm câteva minute totul la foc mic, adăugăm și pastele fierte în prealabil și gata!
E atât de bună rețeta asta, de nu vă spun!
Enjoy cooking!