Astăzi este Crăciunul și am zis să întrăm puțin în atmosferă și să vă ofer cadou un desert chiar dacă nu se încadrează perfect în categoria “Healthy Plates”.

Rețeta am văzut-o pe Instagram la Alexandru Iacob și e atât de bun ce iese la final încât era păcat să nu îi găsesc un mic loc pe blog.

Ingredientele sunt:

  • ciocolată neagră (200g – așa zice Alex, eu am folosit Milka cu lapte ca să fie totul mai dulce)
  • ciocolată After Eight (60g)
  • unt tăiat cuburi (100g)
  • albusul a patru ouă
  • zahăr (80g)
  • frișcă lichidă (130g)

Și îi dau citire domnului Iacob:

“Într-un bol se pune ciocolata, pralinele After Eight și untul. Bolul se pune deasupra unui vas cu apă care fierbe și se lasă ciocolata la topit. Frișca lichidă, bine răcită înainte, se mixează împreună cu 40g zahăr până se îngroașă. Se păstrează la rece. Albusul de ou se bate spumă împreună cu 40g zahăr. În bolul în care este ciocolata topită se adaugă jumătate din cantitatea de albuș bătut spumă și frișcă, se amestecă bine cu spatula până când se încorporează în ciocolata topită, apoi se adaugă restul de albuș de ou și frișcă și se amestecă ușor de jos în sus cu o spatulă de silicon până când obținem o cremă omogenă și aerată. Se pune într-o formă și se lasă la rece (sau în mai multe, în cazul meu). Deasupra se ornează cu bucăți de praline After Eight.”

Check this texture: