Da, sunt o femeie care are, din fericire sau din păcate, depinde din ce direcție privești lucrurile, pretenții foarte mari când vine vorba de bărbatul de lângă ea. Așadar, pentru că nu sunt singura cu astfel de “cerințe”, o să vă enumăr câteva lucruri la care o femeie este atentă atunci când alege dacă să continue sau nu să se întâlnească cu un bărbat.

În primul rând, pentru astfel de exemplare, cum este cazul meu, imaginea pe care bărbatul o afișează este extrem de importantă. Da, ne poate înșela, însă este un prim criteriu după care ne ghidăm. Așadar, bărbații care adoptă un stil classy au prioritate. Important este, însă, cum poartă acest stil.

În ceea ce privește vestimentația,

Niciodată nu se încheie al doilea nasture al sacoului. Dacă sacoul are trei nasturi, se va încheia doar cel din mijloc.

Nu se va scoate sacoul dacă ați optat pentru el la un eveniment, indiferent cât de cald este. Dacă, totuși, o faceți, se da jos automat și cravata, se deschide primul nasture al cămășii și se suflecă mânecile acesteia.

Când un bărbat se așează, trebuie să își desfacă mereu sacoul iar când se ridică în picioare, să îl închidă

Dacă sacoul are buzunar pentru batistă, atunci aceasta nu trebuie să lipsească.

Lungimea mânecilor sacoului trebuie să permită să se vadă 1-2 cm din manşeta cămăşii.

Evenimetele ce au loc seara cer un costum de culoare închisă (negru, bleumarin sau gri), culorile deschise putând fi purtate doar la evenimentele ce au loc pe timp de zi.

Cămășile cu mânecă scurtă sunt total de evitat. Vara se suflecă mânecile cămășilor cu mânecă lungă

Cravata şi șosetele se asortează mereu cu costumul, iar cureaua mereu cu pantofii, nu toate aceeaşi culoare şi nu toate de culori diferite.

Cravata trebuie să atingă uşor catarama curelei. Ea nu trebuie să fie nici prea scurtă şi nici prea lungă.

Dacă pantalonii au găici pentru curea, automat trebuie purtată una.

Dacă, însă optezi pentru bretele, niciodată nu se poartă concomitent cu cureaua.

Pantalonul trebuie să fie suficient de lung încât să se sprijine pe pantof însă să nu facă multiple cute în zona de contact cu acesta.

Pantofii sport nu se poartă niciodată cu pantaloni de stofă cum nici pantofii eleganți nu se pretează cu blugi sau orice îmbrăcăminte sport.

Cunoașterea bunelor maniere în societate, este, de asemenea, indispensabilă, cele ce urmează, fiind regulile la care eu, personal, sunt atentă în general.

Bărbatul este cel care intră primul în restaurant, nu femeia, pentru a o proteja pe această de privirile curioase din jur.

Bărbatul trage scaunul pe care urmează să se aşeze femeia după care ocupă locul de vizavi.

Ţinuta trebuie adaptată la pretenţiile restaurantului.

Nu se țin coatele pe masă.

Mâncarea se taie cât pentru o înghițitură, se taie bucată cu bucată, pe măsură ce se servește.

Niciodată nu se va umple un pahar cu niciun fel de băutură.

Paharele cu picior se țin doar de picior pentru a nu încălzi băutura ce se află în ele. Singurlele pahare cu picior care se țin de cupă sunt cele de coniac, această băutură bându-se caldă.

Nu se vorbește cu gura plină și se mestecă cu gură închisă! Chelnerului trebuie să i se adreseze mulțumiri atunci când vă servește.

Bineînțeles că noi, femeile, nu putem avea pretenții nefondate atâta timp cât nu ținem și noi cont de regulile de mai sus care ni se pot aplica. Având în vedere că o femeie nu va cere niciodată fără să ofere în schimb, iată câteva reguli pentru doamnele care au pretenții de bărbați adepți ai normelor de mai sus:

Nu scoateţi tot ce aveţi în poşetă într-un loc public, chiar dacă nu gășiţi ce căutaţi.

Dacă aveţi nevoie să vă periaţi părul, să retușaţi rujul sau rimelul, folosiţi oglinda din toaleta doamnelor (și niciodată nu întrebați unde este “baia”; termenul politicos este “toaletă”)

Atunci când luați masa la restaurant, geanta nu se pune nici pe un scaun alaturat, nici pe masă și nu se ține nici în brațe. Această se așează pe podea, în dreapta scaunului sau se agață de spătarul său (dacă aveți posibilitatea; dacă scaunul nu permite, putem pune, totuși, geanta în spatele nostru pe scaun, lângă noi sau pe scaunul alăturat).

Nu combina niciodată mai mult de trei culori în ceea ce privește vestimentația

Sandale cu dres niciodată!

Nu combinați niciodată imprimeurile între ele. Un singur pattern este suficient.

Nu exagerați cu accesoriile. Un colier statement nu se va purta niciodată cu cercei mari cum nici o pereche de cercei oversized nu se vor combina cu o broșă la fel de mare. Bijuteriile trebuie să fie ori toate discrete ori, dacă vă plac cele statement, o piesă de acest gen este suficientă.

O femeie trebuie să fie atrăgătoare însă niciodată vulgară așa că aveți mare grijă la stilul vestimentar și în special la atitudinea pe care o purtați

Parfumul unei femeie nu trebuie să fie extrem de puternic ci mai degrabă unul discret.

Așadar, femei, nu puteți avea pretenții la domni dacă voi nu sunteți doamne, lucru valabil, bineînțeles, și invers. Primul pas este să vă însușiți voi un anumit standard pentru a putea cere celuilalt să îl aibă.