Helloooooo Healthy People!

Am pentru voi, astăzi, rețeta mea de pizza fără bazaconii. Blatul se face simplu și o să vă pun aici ingredientele pentru șase pizza, pentru că atâtea ies dintr-un kg de făină. Eu am făcut două pizza astăzi, iar restul blatului a ajuns la congleator pentru alte pizza viitoare. Două lucruri vreau să vă mai spun înainte să intrăm în pâine (sau în pizza), și anume, 1. am folosit tăvi perforate cu diametrul de 32cm fiecare (v-am pus și aici o fotografie, dar le vedeți mai bine în vlog) și 2. am înlocuit făina albă – procesată, cu cea neagră – integrală. O găsiți la același preț cu făina normală și e atâââât de ușor să o înlocuiți pe cea procesată cu cea integrală (eu o iau în general, de exemplu, din Lidl).

Să trecem, deci, la treabă! Ingredientele mai întâi.

Pentru blat:

  • 1 Kg făină integrală
  • două lingurițe cu vârf de sare de Hymalaia (aproximativ 20g)
  • un pachețel de drojdie proaspătă
  • 60ml ulei de măsline
  • 600ml apă caldă, la temperatura corpului
  • opțional, puteți pune și 30g zahăr* – eu l-am sărit – nu știu dacă merge și brun, deși eu brun aș pune dacă aș pune

Se amestecă apa călduță cu uleiul și cu drojdia până se omogenizează cât de cât amestecul, după care adăugăm compoziția nou creată peste ingredientele uscate (făină + sare).

Amestecăm totul, frământăm cât de bine putem și lăsăm aluatul la dospit o oră.

Apoi îl împărțim în șase bile egale, păstrăm pe masa de lucru câte avem nevoie acum (în cazul de față două), iar pe celelalte le lăsăm la răcit după care le punem în folie alimentară și le băgăm la congelator.

Preîncălzim cuptorul la 240°C și ne apucăm de sosul care va servi ca bază pentru pizza:

sos de roșii (nu ketchup, nu bulion)
ulei de masline
usturoi
oregano
busuioc proaspat
sare, piper

Amestecăm toate ingredientele într-un wok, la foc mic, nu mai mult de cinci minute, după care întindem sosul nou creat peste blatul de pizza.

De data asta, eu am făcut, după cum spune și titlul, o pizza cu ton și una cu brânză, dar ingredientele pentru topping pot fi atât de diferite pe cât vă doriți voi și tot într-atâtea combinații!
Peste sosul de roșii am așezat, la ambele pizza, cașcaval și brânză maturată (ambele brânzeturi rase).
Pe pizza cu BRÂNZĂ am mai adăugat brânză cu mucegai, busuioc proaspăt (adăugat cu două minute înainte să scot pizza de la cuptor) și roșii uscate.
Iar pentru pizza cu TON am folosit, peste cașavalul și brânza maturată (într-o cantitate puțin mai mică), ton (o conservă cred că este suficient – eu am folosit două și a fost cam mult), jumătate de ceapă roșie tăiată solzi, porumb, jumătate de lămâie tăiată în bucățele (mie îmi place cu multă lămâie, but feel free to play) și pătrunjel proaspăt, mărunțit (adăugat tot cu două minute înainte să scot pizza de la cuptor).
Am ținut cele două pizza în cuptor în jur de 10 minute la 240°.

Am făcut (în loc de ketchup-ul fără de care pizza nu e pizza din punctul meu de vedere) sos de roșii cu fulgi de chilli adăugați în cantitatea dorită (sau mai bine zis suportată, că am scăpat cam mulți).

Mai am o combinație de pizza bună tare, pregătită pentru un vlog viitor. Tot healthy, normal.

See you next time!

Much love!