Nu mai este cazul meu, însă am trecut pe acolo și pot să vă spun că locuitul singură are avantajele lui, este necesar în anumite etape ale vieții noastre, iar după o perioadă în care ne-am pierdut din varii motive, este un tratament extraordinar.

Ideea acestui articol am notat-o acum vreo doi ani, când locuiam singură în București, și suna cam așa: “Bineînțeles că de multe ori simt nevoia de afecțiune, de cineva alături de care sa ma trezesc dimineața, dar pentru că trebuie să învățăm să vedem părțile frumoase ale fiecărei etape prin care trecem, astăzi voi enumera avantajele în a locui singur.”. Ceea ce vreau acum să vă spun, este că nu doar părțile frumoase trebuie să le vedem, ci și oportunitățile de evoluție ale fiecarei etape, locuitul singură nefăcând excepție.

Folosește-te de orice timp pe care îl ai de petrecut cu tine, ca să te cunoști. Atunci când locuiești singur nu mai ai de ce să spui că încerci să faci pe plac cuiva. Asta nu ar trebui să se întâmple niciodată, însă, de cele mai multe ori, oamenii joacă diferite roluri, de teamă să nu fie judecați. Așadar, cunoaște-te. Investește timp prețios în lucrul cu tine. Află ce îți place și ce nu. Ce îți dorești de la viață, nelimitată de convingerile altora.

Trecând de avantajele emoționale, atunci când locuiești singură, nu ai încă o persoană de nevoile căreia trebuie să ții cont, așa că îți faci tabieturile tale, nu depinzi de nimic și de nimeni în ceea ce privește organizarea activităților din casă, ai liniște cât vrei, asculți ce muzică vrei, poți sta toată ziua în pat dacă asta vrei, știi că tu ești responsabil de curățenia sau dezordinea (depinde de caz) din jurul tău, iar pentru că tu ești centrul Universului în mediul respectiv, devii responsabil și asumat. Te obișnuiești să te gospodărești singur, devii independent, iar atunci când vei cunoaște pe cineva, vei reuși să conviețuiești într-un echilibru perfect, dacă și omul respectiv a trecut, ca și tine, prin aceeași etapă din care a învățat toate lucrurile enumerate mai sus.

Creează-ți locul tău cald, unde să te simți în siguranță și să îți dai voie să crești, dar nu te închide în el. Nu te cufunda în zona de confort respingând tot ce încearcă să vină spre tine din exterior. Locuitul singură, după cum am mai spus, este o etapă. Și prin orice etapă trebuie să trecem, să învățăm și să plecăm mai departe câștigați.