Folosiți-vă de orice experiență ca să creșteți. Și hai să luăm exemplul izolării ăsteia păcătoase, care nu este chiar atât de păcătoasă dacă o privim din perspectiva corectă.

În contextul actual, singura variantă de a trece cu bine mental și emoțional peste săptămânile lungi care vor urma, este să vedem oportunitatea din umbra negativității situației. Atitudinea potrivită, în situații de criză, face diferența.

Ni s-a dat oportunitatea să punem în practică ce am citit în cărțile de dezvoltare personală cu care ne lăudăm, fără să ne plângem că nu avem timp pentru asta. Ni s-a dat oportunitatea să stăm cu noi, să ne conștientizăm, să trăim prezenți și să ne bucurăm de tot ce universul ne oferă constant.

Trebuie să fructificăm perioada asta cât mai mult cu putință. Să creștem în continuare, să nu ne oprim din evoluție, bamai mult, să investim și mai mult în ea; să vedem oportunitățile din spatele întregului context, să acordăm mai mult timp lucrurilor pentru care nu am reușit până acum, dar pentru care ne-am fi dorit să o facem.

Timpul stă pe loc pentru a ne da nouă oportunitatea să facem ce insistam că nu începem din cauza lipsei timpului.

Organizați-vă și umpleți-vă timpul astfel încât să nu treacă pe lângă voi lent și fără sens. Închideți știrile și trăiți. Și, ca un tips, în cazul în care simțiți că totul se mișcă în reluare, timpul trece mult mai ușor dacă e organizat. Ne putem stabili ca fiecare zi să aibă un curs, ca o zi normală, dacă nu am sta în casă.

Vă dau ca exemplu zilele mele din cursul unei săptămâni de izolare: trezit (fără o alarmă setată în prealabil), mic dejun, citit 2-3 capitole, sport aproximativ o oră, prânz, editat/montat/scris articole, cină, cursuri online de business (aproximativ o oră de învațat). Dacă mai rămâne timp între cursuri și momentul când mi se face somn, mai citesc puțin. Sună, poate, totul prea organizat, și poate o să spuneți că ar trebui să profităm de timpul stat acasă, nu să ni-l ocupăm cu atâtea lucruri. Păi exact asta facem: profităm de timpul petrecut acasă la maxim. Îl fructificăm și ieșim din izolare mult mai bogați decât am intrat. Bine ar fi, să găsim timp pentru investit în noi și înafara izolării. Sunt oameni care au timp de toate astea, ziua lor având tot 24h. Cum? Prin prioritizare. Sunt conștienți că, investiția în ei este mai importantă decât trei ore petrecute pe Netflix sau dând scroll pe Facebook. Iar acei oameni, fac diferența.

Și ca să revin la program, weekend-ul îl planificăm ca pe un weekend. Cu activități, mai relaxante (seară cu filme, un cheat meal de sâmbătă – de exemplu săptămâna trecută am avut Mc și Cuba,  săptămâna asta KFC și șampanie, etc.), dar ne rezervăm, totuși, ora de învățat/zi și în weekend.

În rest, gătim împreună, facem curat împreună și facem lucrurile pe care toți ar trebui să le faceți perioada asta: investim timp de calitate în ceea ce considerăm noi a fi activități sănătoase, atât fizic, cât și emoțional.

Adaptați-vă și construiți-vă zilele productiv.

Atât.

🖤