Dacă suntem sau nu fericiți, depinde doar de perspectiva noastră. Fericirea se reflectă din felul în care alegem să înțelegem procesul prin care trecem zi de zi.
Putem alege să vedem doar partea plină a paharului și să credem eronat că totul e roz privind viața cu un positivism dus la extrem și trăind, practic, într-o bulă de săpun; putem vedea doar partea goală a paharului ceea ce ne-ar trimite în direcția diametral opusă riscând depresii și stări anxioase nejustificate real, de fapt; sau putem alege să privim paharul în întregime, să îi înțelegem raportul și echilibrul între partea goală și cea plină și să conștientizăm complexitatea lichidului din interior. Paharul fiind o metaforă a vieții, părțile pline și cele goale ale existenței noastre trebuiesc conștientizate și asumate iar în momentul în care ajungem să ne bucurăm de amândouă în egală măsură, am câștigat!
Știu că am mai atins subiectul ăsta și în alte articole însă am vrut să îi dedic unul în întregime pentru a puncta câte ceva.
Toate lucrurile trec în viață, timpul ne ia momentele cu o rapiditate incredibilă așa că, dacă nu învățăm să trăim, totul va trece pe lângă noi fără ca măcar să ne dăm seama.
Așadar, nu luați lucrurile bune ca atare și nu treceți pe lângă ele ca și cum ar ține o veșnicie și puteți să vă bucurați și mai târziu pentru că acum aveți un proiect de făcut și nu aveți timp. Bucurați-vă când aveți motive să o faceți și nu treceți peste momente. Sunt MOMENTE.
La fel și cu lucrurile nu tocmai plăcute care vi se întâmplă. Nu le luați ca atare. Ca și lucrurile bune, cele mai puțin bune tot momente sunt iar la un moment dat nu vor mai fi. Alegeți să treceți prin ele, nu peste ele. Alegeți să participați la proces și să extrageți din fiecare lucru esența pentru care v-a fost dat. Lucrurile nu sunt întâmplătoare iar dacă ceva rău (în percepția voastră) se întâmplă, fiți conștienți că este ceva, acolo, din care trebuie să învățați și pe care trebuie să îl luați cu voi și să creșteți odată cu el.
Conștientizați că nu există, în definitiv, lucruri rele. Există lucruri bune și lecții. Asumați-vă acest principiu și atunci când ceva “rău” se întâmplă treceți prin el real, prezenți, priviți fiecare moment în profunzime și înțelegeți că tot ce a fost până acum v-a construit așa cum sunteți astăzi așa că nu vă feriți și nu fugiți de suferință, de dezamăgiri, de teamă. Nu fugiți prin viață fără să conștientizați și să vă bucurați de sentimentele care vin spre voi.
Când întâlniți oameni frumoși bucurați-vă de ei. Când simțiți, lăsați-vă să simțiți fără teamă, cu fiecare milimetru din voi. Toate vă învață. Toate pun cărămizi solide in interiorul nostru emoțional și evoluăm prin toate lucrurile care ni se întâmplă. Așa că bucurați-vă și  când ceva nu tocmai plăcut vi se întâmplă. Bucurați-vă pentru că mai aveți o lecție de învățat și fiți conștienți că astfel vă veți mai descoperi puțin. Simțiți-vă evoluția și profitați de tot ce vi se oferă. Luați din tot.
Fiți fericiți. E o alegere.